Sol y Sombra Tapas Bar

ul. Grzybowska 2/16

+48 22 404 70 11

Kuchnia hiszpańska Dzielnica Śródmieście www.solysombra.pl

Sol y Sombra, czyli słońce i cień, to także nazwa hiszpańskiego drinka na bazie brandy i anyżówki, który pija się w Hiszpanii zaraz po obiedzie. Warszawskie Sol y Sombra to połączenie tapas baru i restauracji specjalizującej się w tradycyjnych daniach kuchni hiszpańskiej. To popularne miejsce, które wieczorami zapełnia się gośćmi zwabionymi doskonałym jedzeniem i muzyką na żywo oraz hiszpańskim klimatem. Dużym powodzeniem cieszą się domowe wino w karafce, hiszpańskie piwa, wędliny i sery. Bywalcy zaglądają tu również na treściwą paellę z owocami morza. Ponadto w menu znajdują się takie pozycje jak ośmiornica po galicyjsku, krewetki z grilla oraz chorizo duszone w cydrze.