Ceviche Bar

ul. Twarda 4, Cosmopolitan

+48 531 841 882

Kuchnia ryby i owoce morza, argentyńska Dzielnica Śródmieście www.cevichebar.pl

Ceviche bar to koncept kulinarny utrzymany w klimacie Ameryki Południowej, którego pomysłodawcą jest Martin Gimenez Castro. To pierwsza restauracja w Warszawie specjalizująca się w ceviche, daniu o wyraźnych smakach, charakterze i przemyślanej kompozycji od przygotowania aż po podanie. Jego głównym składnikiem jest świeża ryba marynowana sokiem z cytrusów, przyprawiona kolendrą, cebulą i chi- li. Ceviche to potrawa, która jest jednym z symboli kultury latynoskiej. W restauracji serwowane są najwyższej jakości ryby i owoce morza, ale miłośnicy mięsa także mają w czym wybierać. Oprócz ceviche w karcie goście znajdą takie przysmaki jak ośmiornice, krewetki, tuńczyk oraz oryginalne desery i najlepsze drinki.